Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ελληνικές εταιρείες με παιδικά φυτικά προϊόντα περιποίησης & αντηλιακά


Λίγο πριν φύγω διακοπές, αποφάσισα ν’ ανεβάσω αυτό το post , όπου σας παρουσιάζω 12 Ελληνικές εταιρείες,  οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες του εξωτερικού πιστεύω.



Έχουν όλες αγνά ,φυσικά προϊόντα περιποίησης και αντηλιακά για τα μικρά μας αγγελούδια, αλλά και γιατί όχι και για μας!

Πιστεύω πραγματικά   πως έχουμε κουραστεί να κάνουμε κ εμεις & τα παιδιά μας μπάνιο με τοξικά απόβλητα, με χημικές συνθέσεις, με επιθετικά καθαριστικά συστατικά και ισχυρά συνθετικά αρώματα …          

Η ιδέα γ’ αυτό το post   είναι εμπνευσμένη από το μέλος των   Greek Beauty Bloggers Team  - Tickle me pink   όπου  σε μια ανάρτηση τους, για τις ελληνικές εταιρείες καλλυντικών προϊόντων , ανάμεσα σε 36, με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα και κάποιες που δεν ήξερα και έχουν & παιδικά προϊόντα! Ευχαριστώ κορίτσια!

1η  Bioselect 

Τα φυσικά-βιολογικά προϊόντα BIOselect ® στοχεύουν στην απολύτως αγνή και φυσική περιποίηση προσώπου και σώματος.  

Μια σειρά από βιολογικά ελληνικά καλλυντικά από τη Κρήτη .

Δυνατό τους χαρτί το Dictamelia, πατενταρισμένο προϊόν εκχύλισης δίκταμου σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το περιέχει και η κεραλοιφή τους.

Κανένα προϊόν δεν περιέχει συνθετικά χρώματα και συνθετικά αρώματα, αιθοξυλιωμένα παράγωγα, προπυλενογλυκόλη, PEGs, παράγωγα πετρελαίου (πχ. βαζελίνη), σιλικόνες ή ύποπτα χημικά συντηρητικά (πχ. Parabens), που μπορεί μακροχρόνια και αθροιστικά να προκαλέσουν δερματικές ευαισθησίες ή και να θεωρηθούν επιβλαβή για την υγεία.


Απαλή σύνθεση με υψηλή προστασία UVA και UVB ειδικά μελετημένη για παιδιά. Το Dictamelia* παρέχει αντιοξειδωτική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, η καλέντουλα απαλύνει το δέρμα ενώ ο πολυσακχαρίτης beta-glucan ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει από ερεθισμούς.

Στη σελίδα τους υπάρχει και e-shop.


Όμορφες  ρετρό συσκευασίες...". Το 1943 δημιούργησαν το πρώτο ιστορικά ελληνικό κραγιόν. Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από προσιτές, ξεκινάνε από τα 5,50 ευρώ και φθάνουν τα 16,80 και πολύ συχνά γίνονται και συμφέρουσες προσφορές!

Υπάρχει και παιδική σειρά με βιολογικά προϊόντα  η   eco.kid



Τα ονομάσανε eco.kids γιατί αυτό ακριβώς είναι: προϊόντα οικολογικά υπεύθυνα, φιλικά για τα παιδιά.
Χωρίς συνθετικές ουσίες -Χωρίς θειικά άλατα- Χωρίς τεχνητά συντηρητικά- Χωρίς τεχνητά αρώματα -Χωρίς σιλικόνη …

Στη σελίδα θα βρείτε και e-shop.



  Fresh line
Αυτά τα θυμάμαι από μικρή. Τα διαφήμιζαν ως "φρέσκα καλλυντικά".

Από τα πρώτα μαγαζιά που αγόραζες φυτικές κρέμες και μάσκες και μάλιστα με το ζύγι, από 'κεί είχα μάθει για τα βλαβερά  χημικά που περιείχαν οι κρέμες και τα προϊόντα περιποίησης του εμπορίου !!!
Τα προϊόντα τους έχουν ονόματα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα.

Στα προϊόντα τους δεν περιέχονται πετροχημικά, ενοχοποιημένα συντηρητικά, συνθετικά μαλακτικά και παράγωγα ζωικής προέλευσης.


Ενυδατική,Αντιοξειδωτική,Καταπραϋντική,Ενάντια στη φωτογήρανση,Κατάλληλη για παιδιά.
Για όλη την οικογένεια, ισχυρή προστασία  στις ακτίνες UVA, UVB. Τα μαλακτικά βοτανικά εκχυλίσματα περιποιούνται ακόμη και τα πιο ευαίσθητα παιδικά δέρματα .

Δυστυχώς  δεν υπάρχει  e-shop.




Από το 1979, η APIVITA ακολουθεί μια μοναδική φιλοσοφία στη δημιουργία των προϊόντων της, συνδυάζοντας τρία βασικά στοιχεία: τη Φύση, την Αποτελεσματικότητα και την Ολιστική Προσέγγιση.

Επίσης πολύ αξιόλογη εταιρεία , με πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά. Έχω αδυναμία στην παιδική σειρά τους…


Θέλετε ότι πιο αγνό για το μωρό σας;
Η APIVITA, με απόλυτο σεβασμό στην ευαίσθητη βρεφική & παιδική επιδερμίδα, στη φύση και το περιβάλλον, δημιούργησε τη σειρά πιστοποιημένων βιολογικών-οικολογικών προϊόντων ECO-BIO BABY & KIDS-Για βρέφη & παιδιά 0+

Την ελληνική σελίδα τους  μπορείτε να δείτε και εδώ . E -shop ακόμη δεν υπάρχει ...





Νομίζω πως εδώ δε χρειάζεται καν να σχολιάσω. Υπέροχα προϊόντα, με συσκευασίες φετίχ!

 Υπάρχει  το παιδικό αντηλιακό Γαλάκτωμα,  korres  spf30& spf 50 , με Βούτυρο Karite Ιδανικό Για Παιδικές Και Ευαίσθητες Επιδερμίδες…
Ακλουθεί η λίστα με τα βλαβερά συστατικά που δεν περιέχει!!!

Η αλήθεια είναι  πως όταν τα πρωτοδιαβάζεις ,γιατί είναι και γραμμένα με μεγάλα γράμματα  πάνω στα μπουκάλια ,μια ψιλοζαλάδα τη νιώθεις  και τη σκέψη <Μα τι βάζαμε  πάνω μας  τόσο καιρό;> τη κάνεις!!!

Δερματολογικά Ελεγμένο
Χωρίς Mineral Oil
Χωρίς Σιλικόνες
Χωρίς Προπυλενογλυκόλη
Χωρίς Αιθανολαμίνες
Μη Φαγεσωρογόνος
Ανθεκτική στο Νερό

Το βούτυρο Karite διαθέτει ισχυρές ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ενώ σε συνδυασμό με το βιολογικό εκχύλισμα ενεργής Αλόης προστατεύει την παιδική επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο. Τα εκχυλίσματα Χαμομηλιού και Καλέντουλας απαλύνουν την επιδερμίδα και την προστατεύουν από ερεθισμούς και κοκκινίλες.
Αν και τα προϊόντα του Κορρέ  τα βρίσκουμε πολύ εύκολα, ένα e-shop δε θα μας χάλαγε.




   BenefitHellas

Η Benefit Hellas έχει παραφαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα .

Χρησιμοποιώ πάρα πολλά από τα προϊόντα τους και τα βρίσκω εκπληκτικά. Σ
ίγουρα  έχετε δοκιμάσει τα Μ-free, τα φυτικά εντομοαπωθητικά.

H Panthenol Plus creme για δερματικούς ερεθισμούς είναι η ελληνική απάντηση στη γερμανική Bepanthol, ενώ στην ίδια σειρά υπάρχει και ένα εξαιρετικό παιδικό αντιηλιακό το PANTHENOL PLUS SUN CARE


Θα το βρείτε αυτήν την εποχή σε προσφορά στα Φαρμακεία.
Στη σελίδα τους δεν υπάρχει  e-shop.




  Jean bio
Βασισμένα όλα στο ελαιόλαδο, το πιο αγνό στοιχείο της φύσης και στο θαλασσινό νερό, το πιο ενεργό στοιχείο της φύσης.

Τα προϊόντα Jeanbio είναι ένας συνδυασμός της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας - φυσικός τρόπος ζωής - και των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου
Σειρά   JeanBioBebe

Δεν  χρησιμοποιούν  επιβλαβή Συντηρητικά, Παράγωγα Πετρελαίου, διαλύτες όπως η προπυλεν-γλυκόλη ή η βουτυλεν-γλυκκόλη, σιλικόνες, ερεθιστικά επιφανειοδραστικά όπως SLS, ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. (PARABENS, PROPYLEN GLYGOL, MINERAL OIL , SLS , PPG, SYNTHETIC DYE , SILICONE, PETROLATUM/ PARAFIN WAX, PEG)

Μ’ αρέσει επίσης  η κηραλοιφή τους, εμπλουτισμένη με βάλσαμο και jojoba oil.

Δυστυχώς δεν υπάρχει e-shop και δεν αναγράφονται τιμές, παρά μόνο που μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα.




Από το 1984 μας προσφέρει και φυσικά καλλυντικά και φυσικά συμπληρώματα διατροφής . Το λάδι της ελιάς έχει αναχθεί πλέον σε πολυδύναμο δραστικό παράγοντα για τη δημιουργία καλλυντικών υψηλού επιπέδου. Η πρωτοπορία όμως ανήκει δικαιωματικά στη MACROVITA. Τα πρώτα καλλυντικά με λάδι ελιάς που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 90 ήταν δικά της προϊόντα. Η σειρά επεκτάθηκε και συμπληρώθηκε στη συνέχεια και διατίθεται αποκλειστικά από φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων ,εγώ ξεχώρισα το φανταστικό τους αντηλιακό γαλάκτωμα SPF 30+  για παιδιά και για υπερευαίσθητα δέρματα…

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ηλίανθος*, λάδι ελιάς*, πανθενόλη (προβιταμίνη Β5), αλόη*, κάστανο Βραζιλίας*, σύμπλεγμα βιταμινών E+C+F, γλυκύριζα*, φυσικά φίλτρα UV.

 ΔΡΑΣΗ: Αδιάβροχο, με ειδική σύνθεση για πλήρη προστασία και περιποίηση του εύθραυστου δέρματος των παιδιών, καθώς και ατόμων με ιδιαίτερη ευαίσθητη επιδερμίδα (φωτοευαίσθητη, υπερευαίσθητη ή με τάση δημιουργίας  λεκέδων).  Τα αντηλιακά φίλτρα του είναι 100% φυσικά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει e-shop




9η  Bioplasis


Τα καλλυντικά Bio Plasis ξεχωρίζουν χάρη στη μεγάλη ποικιλία τους σε φυτικά συστατικά βιολογικής γεωργίας. Μαστίχα Χίου, ελαιόλαδο, χυμοί φρούτων και λαχανικών, χυμοί δημητριακών, βασικά και αιθέρια έλαια και βότανα έιναι τα μυστικά τους όπλα. Θα βρείτε προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά, είδη στοματικής υγιεινής , αντιηλιακή και παιδική σειρά…
 [Baby Rights]
Τα καλλυντικά Baby Rights είναι απόλυτα αγνά και ασφαλή και χάρη στα βιολογικά τους συστατικά είναι πιο αποτελεσματικά και τρέφουν την επιδερμίδα του μωρού.

Χωρίς:
γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
χημικά συντηρητικά
συνθετικά χρώματα και αρώματα,
σιλικόνες
S.L.S., S.L.E.S. etc

Οικολογικά καλλυντικά: Συμβάλλουμε κι εμείς, με το δικό μας τρόπο, για να σώσουμε τον πλανήτη στον οποίο θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Στη σελίδα τους θα βρείτε πληροφορίες για τα σημεία πώλησης, δυστυχώς όμως όχι τιμές ή e-shop.





10η   Frezyderm


Τη Frezyderm τη γνώριζω κ εγώ όπως και οι περισσότεροι  πιστεύω απο το  "Crilen", ένα εκπληκτικό αντικουνουπικό γαλάκτωμα, για τα μικρά μας
Η γκάμα των προϊόντων τους είναι απλά τεράστια!

Παιδική σειρά  Sensitive Kids
Μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης της φυσιολογικής καθώς και της ευαίσθητης, μη ανεκτικής παιδικής επιδερμίδας, με τάσης αλλεργίας, ερεθισμούς, ερυθρότητα, φαγούρα και συχνές δερματικές μολύνσεις.

Όλα τα προϊόντα της σειράς Sensitive Kids είναι υποαλλεργικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα.

Η σύνθεσή τους είναι απαλλαγμένη από:
• Parabens
• Χρώματα
• Αλλεργιογόνα αρώματα
• Γλουτένη
• SLES
• PEG
• Σιλικόνη
• Σάπωνες
• Θειικά
• Αλκοόλες
• Αιθανολαμίνες
Στη σελίδα τους δεν υπάρχει e-shop





11η   Benostan

H Benostan με σύνθημα το "αξιοποιώντας την επιστήμη της φύσης" μας δίνει προϊόντα βασισμένα στην ευεργετική δράση των φυτικών εκχυλισμάτων και ιδιαίτερα της ελιάς, στο δέρμα. Ξεχώρισα την παιδική τους σειρά …


Ανακαλύψτε τη νέα φυσική σειρά για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού.
Τα προϊόντα Benostan θα τα βρείτε στα φαρμακεία και δεν περιέχουν Parabens, Propylene Glycol, Triethanolamine χρώματα και σιλικόνες.
Στη σελίδα τους δεν υπάρχει e shop, προτείνονται όμως 2 ηλεκτρονικά φαρμακεία που διαθέτουν όλη τη γκάμα των προϊόντων τους.





     12η           Froika



 INFANT CARE

Άλλη μια ελληνική εταιρεία με φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα. Από το 1957 έχει λανσάρει 115 δερμοκαλλυντικά …

Τη Froika την γνωρίζω από το Ninolin Shampoo ...
Βρεφικό σαμπουάν για τη Νίνιδα ,είχε κάνει πολύ καλή δουλειά μαζί με το λαδάκι !

Το γεγονός ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν parabens ή αλλεργιογόνα κάνει τη σειρά  INFANT CARE ιδανική για την περιποίηση των μωρών .

Τα προϊόντα Froika θα τα βρείτε στα φαρμακεία- Δεν υπάρχει e-shop.



Αυτές είναι οι εταιρείες που βρήκα , ελπίζω να σας βοήθησα να ετοιμάσετε κ εσείς το παιδικό νεσεσέρ των διακοπών σας , για όσους δεν πήγαν ακόμη
Με χαρά θα προσθέσω κ’ όσες ακόμη Ελληνικές εταιρείες με παιδικά φυτικά προϊόντα περιποίησης , μου προτείνετε...

Καλό καλοκαίρι σε όλους

Σας φιλώ!   

2 σχόλια:

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...