Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ


ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ


FOUGERE (F)
Η φυσική σου ομορφιά…


Φτέρη και λεβάντα, εμπλουτισμένα με πολλά άλλα συστατικά, όπως βρύα βελανιδιάς, φρέσκα βότανα ή κουμαρίνη, δημιουργούν την πολύ διεγερτική οικογένεια FOUGERE, που στην Γαλλική γλώσσα, σημαίνει φτέρη. Η ιστορία αυτής της ομάδας ξεκινάει τον 19ο αιώνα – τότε δημιουργήθηκε η πρώτη αρωματική σύνθεση αυτής της οικογένειας: Fougere Royale (Βασιλική Φτέρη). Λόγω του περιεχόμενου αυτής της σύνθεσης η ομάδα FOUGERE χωρίζεται σε δυο υπό – ομάδες: στην μία υπερισχύει το άρωμα της λεβάντας και στην δεύτερη της φτέρης.

CHYPRE (C)
Βαθύ άρωμα Νότου

Ξεχωριστές ξυλώδεις συνθέσεις, γήινο άρωμα από πατσουλί, αρωματικό έλαιο περγαμόντου, castoreum, το έλαιο του κέδρου, καθώς επίσης πολλά άλλα συστατικά δημιουργούν την πολύτιμη και δημοφιλής αρωματική οικογένεια CHYPRE. Η ονομασία της ομάδας προέρχεται από τα πρώτα αρώματα: Chypre Coty, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις πετυχημένες διακοπές του François Coty στην Κύπρο (1917). Τα αρώματα αυτής της οικογένειας χωρίστηκαν σε τρείς υπό - οικογένειες: chypre -φρουτώδη, chypre -ξυλώδη και chypre - οργανικής προέλευσης.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΕΣ (E)
Καλοκαίρι, κάθε εποχή του χρόνου

Φρέσκα και ζουμερά φρούτα: Γλυκολέμονο, λεμόνι, πορτοκάλι και περγαμόντο δημιουργούν μια καταπληκτικά αναζωογονητική ομάδα ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ, που προσφέρουν δροσερές και φρέσκες ευωδιές οι οποίες μας δίνουν άμεση ενέργεια και μας αφυπνίζουν. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα αρώματα αυτής της οικογένειας παρασκευάζονταν μόνο για τους άντρες, σήμερα αντιμετωπίζονται ως unisex. Με βάση τα συστατικά της σύνθεσης τους, η οικογένεια των εσπεριδοειδών χωρίζεται σε τέσσερις υποκατηγορίες: λεμονιού, μανταρινιού, πορτοκαλιού και περγαμόντου και τη ξεχωριστή υποκατηγορία του νερού (Ν).

ΞΥΛΩΔΗ (Ξ)
Πολυτελής αινιγματική ομορφιά

Ζεστές και πλούσιες νότες σανταλόξυλου, οκωτέας, έλαια από πατσουλί, ενωμένες με κομψό άρωμα κέδρου και vetiver, καθώς επίσης λουλουδάτες ευωδιές που δημιουργούν μια πολυτελή και αισθησιακή ομάδα ΞΥΛΩΔΩΝ αρωμάτων. Είναι η ομάδα της οποίας τα συστατικά όπως π.χ. το γλυκό, με μικρή νότα ρητίνης και μόσχου σανταλόξυλο, χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως αρωματικές ουσίες. Η οικογένεια ξυλωδών αρωμάτων χωρίζεται σε τρείς υπο-οικογένειες: λουλουδάτη, φρουτώδη και πατσουλί.

ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΑ (Λ)
Τα συναισθήματα έχουν άρωμα λουλουδιών…

Όσο δημοφιλή και άλλο τόσο διαφοροποιημένα, τα ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΑ αρώματα αποτελούν μια μοναδική ομάδα, η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο για τα συστατικά των συγκεκριμένων συνθέσεων, αλλά και για την έντονη ευωδιά τους. Συνθέσεις γιασεμιού, τριαντάφυλλου, μαγιολούλουδου, ανθού ylang-ylang, μόσχου, αγριόκρινου, βιολέτας και γαρδένιας δημιουργούν πραγματικά μπουκέτα λουλουδιών, που προορίζονται ειδικά για γυναίκες. Η οικογένεια των λουλουδάτων αρωμάτων διαχωρίζεται σε πέντε υπό-οικογένειες: λουλουδάτη-φρουτώδης, λουλουδάτη-ανατολίτικη, λουλουδάτη-υδάτινη, λουλουδάτη-πράσινη και λουλουδάτη-αλδεΰδη.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ (Α)
Απερίγραπτη δύναμη αισθησιακών αρωμάτων

Τα ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ αρώματα αποτελούν αισθησιακές και ταυτόχρονα ελκυστικές συνθέσεις με ζεστό και εξωτικό χρώμα, που προορίζονται μόνο για γυναίκες. Αυτή η ομάδα συχνά αναφέρεται και ως ομάδα αμπεριού διότι η ονομασία της προέρχεται από το γνωστό άρωμα του François Coty - L’Ambre Antique (1905). Γλυκιά νότα βανίλιας, ριζώδες άρωμα κανέλας, καθώς επίσης φρουτώδες-ριζώδες άρωμα κάρδαμου δίνουν την σύνθεση μιας κλασικής και εκφραστικής νότας. Μέσα στην ανατολίτική ομάδα συμπεριλαμβάνονται τρείς υπό-κατηγόριες: ανατολίτικη-λουλουδάτη, ριζώδης και του αμπεριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...