Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το Sex & The City look... μας τελείωσε!




Μια αναπάντεχη είδηση έρχεται από την Αμερική: το Sex and the City look τείνει να εξαφανιστεί! Μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι διαφορές στο ντύσιμο των Νεοϋορκέζων είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το «στημένο» στυλ, το οποίο λάνσαρε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η παρέα της, έχει αντικατασταθεί από ανάλαφρες, πιο επιμελώς ατημέλητες  επιλογές.

 
Και φυσικά η τηλεόραση έχει και πάλι παίξει το ρόλο της για τη διαμόρφωση του νέου trend. Η σειρά Girls, η οποία προβάλλεται από τον Απρίλιο του 2012 στην την αμερικανική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο ίδιο κανάλι που πριν μερικά χρόνια φιλοξενούσε το Sex and the City, το HBO, έπιασε την τάση και κατάφερε να την παγιώσει. Οι πρωταγωνίστριες είναι καθημερινές κοπέλες, με ρούχα, τα οποία η καθεμία από εμάς μπορεί εύκολα να αποκτήσει και όχι ζάμπλουτες κακομαθημένες που μένουν στην πιο ακριβή γειτονιά του κόσμου και τρώνε στα πιο in εστιατόρια. Κι εν μέσω οικονομικής κρίσης η απήχηση του στυλ ήταν φυσικά άμεση και στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη.


Ζούμε, λοιπόν, στην εποχή του Boho-chic! Μία εποχή πιο ελεύθερων επιλογών στα ρούχα, όπου ένα φλοράλ σχέδιο μπορεί να συνδιαστεί άνετα με ένα δεύτερο φλοράλ ή ένα ριγέ print. Η εποχή που τα ψηλοτάκουνα Jimmy Choos δίνουν τη θέση τους σε no-name δερμάτινα σανδάλια ή ανδρόγυνα παπούτσια, που τα πανάκριβα τζιν-σωλήνες μεταμορφώνονται σε φλοράλ παντελόνες, που οι τεράστιες δερμάτινες Prada τσάντες αντικαθίστανται από υφασμάτινες, οικολογικές νεανικές τσαντούλες, τα μεσάτα σακάκια αποσύρονται αφήνοντας χώρο για oversized tank tops και πλεκτές μακριές ζακέτες.  
Τα προϊόντα μαλλιών πετάχτηκαν στα σκουπίδια, μιας και η μόδα προστάζει για μαλλιά που παραμένουν φυσικά ή ανάλαφρα πιασμένα σε μία κοτσίδα.
Οι κοπέλες που ήταν στη δεκαετία των 20 κι έδειχναν 40 είναι επιτέλους κορίτσια της ηλικίας τους. Οι 40άρες δείχνουν και νιώθουν νεότερες, η μόδα είναι πλέον νεανική και όχι «μανταμέ».
Πρέσβειρα του στυλ η Sienna Miller και την ακολουθούν κατά πόδας οι αδελφές Olsen, η Kate Moss, η Nicole Richie, η Kate Hudson και πολλές άλλες.
Sienna Miller
Nicole Richie

Kate Hudson


Και η μόδα επεκτείνεται εκτός από το ρουχισμό σε πολλά άλλα επίπεδα της ζωής μας: τη διασκέδαση, τις πολιτικές μας πεποιθήσεις (υπάρχει μια σαφής στροφή της Ευρώπης προς τα αριστερά), τις μουσικές μας επιλογές. Κάποιοι χαρακτηρίζουν την εποχή ως «νέο- χίπι». Όπως και να ονομάζεται, αυτή η μόδα μας αρέσει και μας ταιριάζει και σε εμάς και στο δεινοπαθόν πορτοφόλι μας.

2 σχόλια:

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...