Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

DIY φυσικό ντεμακιγιάζ ματιώνΩραίο το μακιγιάζ, αλλά τι γίνεται όταν έρχεται η ώρα να ξεβαφτούμε;
Τότε σειρά έχει ένα καλό ντεμακιγιάζ που θα απομακρύνει τα πάντα από την επιδερμίδα μας, χωρίς όμως να την αφυδατώσει και να την ξηράνει.


Υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στο εμπόριο, αλλά τα περισσότερα κοστίζουν.
Επειδή μας ενδιαφέρει η ποιότητα, αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων, θα σας προτείνουμε μερικά φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε το δικό σας ντεμακιγιάζ!

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ντεμακιγιάζ είναι πολύ θρεπτικό για την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αποτελεί την καλύτερη λύση για όσες έχουν πρόβλημα με τα χημικά προϊόντα.

  • Για να φτιάξετε το δικό σας ντεμακιγιάζ θα χρειαστείτε:
-κατά προτίμηση βιολογικό  ελαιόλαδο η αμυγδαλέλαιο
-  νερό αλόε 
Το νερό αλόης φτιάχνεται αραιώνοντας  το  gel αλόης, εάν δεν έχετε δικό σας φυτό απ'οπου θα  προμηθευτείτε το gel, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλό  gel αλόης  του εμπορίου και να το αραιώσετε με αποσταγμένο νερό 3/1.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο η ανθόνερο


  • Τρόπος παρασκευής:
Απλά προσθέστε λίγο ελαιόλαδο 1/4 περιπου ενός μπουκαλιού των 250ml και συμπληρώνετε  με το νερό αλόε βέρα.
Το ντεμακιγιάζ σας (δυο φάσεων)είναι έτοιμο, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν το χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε τα δύο υγρά να αναμειχθούν, ειδάλλως, το ελαιόλαδο θα επιπλέει στο νερό αφού είναι πιο ελαφρύ και θα πάρετε μόνο αυτό.
Αφού λοιπόν το ανακινήσετε, βάλτε το σε ένα βαμβάκι και καθαρίστε το πρόσωπο σας.
Καλό θα είναι να αφήσετε το βαμβάκι λίγα δευτερόλεπτα στην περιοχή του ματιού, έτσι ώστε να δράσει και να «σπάσει» το μακιγιάζ, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί πολύ ευκολότερα.
Σχετικά με το φυσικό αυτό προϊόν πρέπει να γνωρίζετε πως το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να μην φράσσει τους πόρους του δέρματος σας, να κρατάει την επιδερμίδα απαλή και να προσθέτει μια φυσική λιπαρότητα στο πρόσωπο σας, έτσι ώστε να μην αφυδατωθεί και να μην ξεραθεί, αλλά ούτε να το αφήσει να δημιουργήσει ακμή.
Επιπλέον, το νερό αλόε βέρα ηρεμεί το δέρμα και περιέχει βιταμίνες A, C, F, B και B12 καθώς και 95% νερό. http://www.beautetinkyriaki.gr

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email