Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

DIY φυσικός τρόπος για να καλύψεις τα λευκά μαλλιά

Ο λόγος που αποκτούμε λευκές τρίχες δεν είναι πάντα η ηλικία. Καθώς πρόκειται για οξυγόνο που εισχωρεί στην τρίχα μπορεί απλά να φταίει η κληρονομικότητα, η διατροφή ή το άγχος.


Όποιος όμως και αν είναι ο λόγος, δεν χρειάζεται να τις υπομένεις εάν δεν θέλεις,ούτε να εξαρτάσαι για πάντα από ένα σωληνάριο με χημική βαφή.


Τι να κάνεις; Τρέχα στην κουζίνα σου! Φτιάξε ένα δυνατό τσάι από φασκόμηλο, δεντρολίβανο και μαύρο τσάι.

 

Βράσε αρκετή ποσότητά τους σε ένα κατσαρολάκι:συγκεκριμένα αναμειγνύουμε μια κουταλιά φύλλα μαύρου τσαγιού με μια κουταλιά αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου και μια κουταλιά δεντρολίβανο και τα προσθέτουμε σε μισό λίτρο νερό που έχουμε βάλλει να βράσει...μόλις τα προσθέσουμε συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα πάντα σκεπασμένα προσέχοντας να μην εξατμιστεί το νερό...


Αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμο μπουκαλάκι και για τη διατήρηση προσθέτουμε δυό τρεις σταγόνες καθαρό οινόπνευμα η Εκχύλισμα από κουκούτσι γκρέιπφρουτ(φυσικό συντηρητικό) μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο περίπου για μια εβδομάδα.


Με το μείγμα μας αυτό μπορούμε να ψεκάζουμε τα γκρίζα μαλλιά, τις ρίζες ή τα σημεία με τις άσπρες τρίχες, δέκα λεπτά πριν από κάθε λούσιμο η αν θέλουμε κάνουμε και μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού και στα μαλλιά μας σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα...

 

 Δεν θα δούμε αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα αλλά πάνω στη βδομάδα θα διαπιστώσουμε ότι θα επανέρθει σταδιακα το φυσικό χρώμα στα μαλλιά. 

 

Μπορούμε αυτό να το κάνουμε για όσο διάστημα θέλουμε, καθώς πρόκειται για μια πρώτης τάξεως μάσκα!

 

Τα γκρίζα μαλλιά εξαφανίζονται σταδιακά και τα μαλλιά μας θα γίνουν σκούρα πυκνά και δυνατά γιατί το φασκόμηλο λειτουργεί και κατά της πιτυρίδας ενώ παράλληλα διεγείρει τους θύλακες των τριχών δυναμώνοντας τα μαλλιά μας από την ρίζα μέχρι τις άκρες τους..

icon wink Κάλυψε φυσικά τα γκρίζα μαλλιά ή τις πρώτες άσπρες τρίχες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...