Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Smoky eyes


Το δημοφιλές smoky look είναι ένα στυλ μακιγιάζ που παραμένει πάντα στην μόδα, ίσως γιατί ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, ίσως γιατί χαρίζει ένα υπέροχα τονισμένο βλέμμα, γεμάτο βάθος και ένταση. Εσείς το δοκιμάσατε;


Το smoky look πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 20 και έμελε να γίνει σταθμός στην ιστορία του μακιγιάζ. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι πρόκειται για μαύρη σκιά, τόσο έντονη, που ταιριάζει κυρίως σε νυχτερινές εμφανίσεις, κάνοντας τις διστακτικές στο να το δοκιμάσουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μια τεχνική μακιγιάζ και όχι για κάποιο συγκεκριμένο χρώμα.
Στις μέρες μας έχει πάρει άλλες διαστάσεις αντικαθιστώντας το all time classic μαύρο με γκρι ανοιχτό, μπλε, μωβ, καφέ, σκούρο λαδί, δίνοντας έτσι το έναυσμα για νέες δοκιμές. Η τεχνική δηλαδή είναι μία και αυτό που αλλάζει είναι η απόχρωση της σκιάς.
Αν θέλετε να αποκτήσετε το «γατίσιο» βλέμμα που χαρίζει το smoky look , δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες του make up artist της Oriflame, Μάνου Κατρίνη:
  • Αρχικά τοποθετείτε τη σκιά σε όλη την επιφάνεια του βλεφάρου, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι και κάτω απ' το φρύδι. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσετε το βλέμμα.

  • Μ' ένα μαύρο μολύβι περάστε το περίγραμμα του άνω και κάτω βλεφάρου, και στη συνέχεια  σβήστε το απαλά, ώστε να μοιάζει μουτζουρωμένο.

  • Απλώστε την σκιά της αρεσκείας σας απ' την ρίζα των βλεφαρίδων μέχρι την κόγχη του ματιού,  αφήνοντας πάντα κενό ανάμεσα στο φρύδι και το χρώμα.

  • Ντεγκραντάρετε το χρώμα ανοδικά και προς την εξωτερική γωνία του ματιού φροντίζοντας το τελείωμα του να είναι αχνό.

  • Κάτω ακριβώς απ' το φρύδι τοποθετήστε ένα φωτεινό μπεζ και αναμίξτε το με τη σκιά για να ενωθούν.

  • Βάλτε μαύρο μολύβι μέσα στα μάτια για να βαθύνετε το βλέμμα, αλλά και στην εξωτερική του πλευρά, σβήνοντας το με τη σκιά.

  • Φροντίστε το σβήσιμο των σκιών να είναι επαρκές ώστε να μην διακρίνεται από πού ξεκινάει η σκιά και πού τελειώνει. Αυτό ακριβώς είναι που θα απογειώσει το μακιγιάζ σας.

  • Βάλτε άφθονη μάσκαρα στις πάνω αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες για να ολοκληρώσετε το smoky look.

  • Μην ξεχνάτε ποτέ το concealer γιατί είναι αυτό που θα φωτίσει το βλέμμα σας και θα κάνει το μακιγιάζ σας πιο ευδιάκριτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email