Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μυστικά για τέλεια σγουρά μαλλιά

Φροντίδα καιπεριποίηση







 


Άτομα που έχουν σγουρά μαλλιά / μαλλιά με μπούκλες συνίσταται να χρησιμοποιούν σαμπουάν το οποίο να μην περιέχει SLS (συστατικά με την λέξη «sulfate» στις ετικέτες των προϊόντων-είναι υπεύθυνα για τον αφρό που κάνει το σαμπουάν) περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.ngmed.gr/advices_surya.html 

Προς λύπη μου διαπίστωσα ότι όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα όλα αυτά τα χρόνια είχαν τουλάχιστον 2-3 sulfates, ακόμα και τα σαμπουάν που προορίζονται για μωρά το περιέχουν, τα αφρόλουτρά μας το περιέχουν, ακόμα και οδοντόκρεμες...  


 Άτομα με σγουρά μαλλιά / μαλλιά με μπούκλες πρέπει να αποφεύγουν τις σιλικόνες -silicone η silica και γενικά(προϊόντα που τελειώνουν σε –cone και –xane) και αυτό γιατί η σιλικόνη «κλείνει» την τρίχα και εμποδίζει την «ενυδάτωση» να διεισδύσει σε αυτήν.
 Τα σγουρά μαλλιά / μαλλιά με μπούκλες πρέπει να στεγνώνουν φυσικά και όχι με πιστολάκι, χρησιμοποιώντας μια πετσετούλα  πάνω στους ώμους, ή να χρησιμοποιείται πετσέτα μικροϊνών.
 Τα σγουρά μαλλιά / μαλλιά με μπούκλες πρέπει να χτενίζονται με συγκεκριμένες χτένες με πολύ αραιά δόντια κατα προτοιμιση ξυλινες και όχι πλαστικές για αποφυγή φριζαρίσματος .
Εκτός από την καθημερινή ενυδάτωση με κρέμα μαλλιών, πρέπει να γίνεται deep treatment 4 φορές το μήνα, για να είναι πιο ενυδατωμένα από ποτέ …

Σωστή ενυδάτωση για τέλειες μπούκλες

Τα σγουρά μαλλιά είναι πολύ εύκολο να χάσουν την υγρασία τους και να γίνουν ξηρά γι’ αυτό όπως προτείνουν και οι περισσότεροι κομμωτές μετά από κάθε λούσιμο αντί για μαλακτική χρησιμοποιείτε μια μάσκα βαθειάς ενυδάτωσης για σγουρά μαλλιά.
Τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε πολύ καλά. 
Μια καλή φυσική μάσκα ενυδάτωσης είναι το ελαιόλαδο,
αυγδαλέλαιο , λάδι καρύδας argan η  Macadamia oil..
Η θεραπεία με έλαια προσφέρει λάμψη, ενυδατώνει και λειαίνει την τρίχα.
Απλώστε χλιαρό κατά προτίμηση έλαιο σε στεγνά μαλλιά από τις άκρες μέχρι τις ρίζες ή αναμείξτε λίγο  με την ενυδατική σας μάσκα.
Κάντε καλό μασάζ στα μήκη και τις άκρες και τυλίξτε τα με μια πετσέτα ή με με πλαστικό σκουφάκι μπάνιου.
Αφήστε το επάνω όση περισσότερη ώρα μπορείτε.
Λουστείτε και ξεπλύνετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.
Για καλύτερα αποτελέσματα απλώστε το έλαιο στα μαλλιά πριν κοιμηθείτε και αφήστε το να ενεργήσει όλο το βράδυ. Για να μην λαδωθεί το μαξιλάρι σας βάλτε μια νάιλον σακούλα και από πάνω την πετσέτα σας.
Το πρωί που θα ξυπνήσετε λουστείτε με δύο χέρια σαμπουάν απλώστε τη μαλακτική σας και θα δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν.

   Αγοράστε μια κρέμα μαλακτική που δεν ξεβγάζεται -live on-και απλώστε τη στις άκρες και τα μήκη μετά από κάθε λούσιμο σε νωπά μαλλιά πριν τα στεγνώσετε. Με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζεται η υγρασία στην τρίχα και έτσι οι μπούκλες γίνονται πιο πλούσιες και αποκτούν σώμα και όγκο χωρίς να φριζάρουν, προτείνω την leave on sansilk δημιουργία της ouidad.


Μη λούζεστε κάθε μέρα γιατί τα σαμπουάν απομακρύνουν τη φυσική λιπαρότητα που έχουν ανάγκη οι μπούκλες σας.

Μυστικά για ένα τέλειο styling στα σγουρά μαλλιά

Μην τα ισιώνετε σε καθημερινή βάση.
Το συχνό τράβηγμα με τη βούρτσα και η θερμότητα θα χαλάσουν με τον καιρό τον φυσικό κυματισμό τους.
Πείτε στον κομμωτή σας να κόψει τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύονται οι μπούκλες και να σχηματίζονται εύκολα κάθε φορά που τα στεγνώνετε, χωρίς κόπο.
Ένα πολύ καλό εφέ για τα σγουρά μαλλιά είναι οι ανταύγειες.
Χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια στις μπούκλες.
Κάντε ανταύγειες δύο τόνους πιο ανοιχτές από το χρώμα που ήδη έχετε.

Αγοράστε προϊόντα styling ειδικά για σγουρά μαλλιά.
Λούσατε τα μαλλιά σας την προηγούμενη μέρα τα φτιάξατε και την επόμενη χάλασαν οι μπούκλες και δεν δείχνουν όμορφα?
Μην τα ξαναλούσετε.
Απλώστε μόνο μαλακτική κρέμα και ξεβγάλατε.
Στεγνώστε τα και θα δείχνουν και πάλι όμορφα.

Άτομα που έχουν σγουρά μαλλιά / μαλλιά με μπούκλες καλό θα είναι να χρησιμοποιούν σατέν μαξιλαροθήκες , οι βαμβακερές δημιουργούν έντονη τριβή και φριζάρουν-χαλάνε τις μπούκλες.

Χτένισμα για σγουρά μαλλιά βήμα-βήμα

Αφού λουστείτε απλώστε μια κρέμα χωρίς ξέβγαλμα και χτενίστε τα μαλλιά με μια βούρτσα με αραιά δόντια για να τα ξεμπερδέψετε.
Βάλτε μια μικρή ποσότητα κρέμας φιξαρίσματος για σγουρά μαλλιά και απλώστε τη σε μία - μία τούφα ξεχωριστά.
Τσαλακώστε με τις παλάμες σας από κάτω προς τα πάνω τα μαλλιά ώστε να σχηματιστούν οι μπούκλες.
Πιέστε χωρίς να τα τρίβετε από κάτω προς τα πάνω με τον ίδιο τρόπο.
Στεγνώστε φυσικά…
Και τελευταία κίνηση βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά από κάτω και τινάξτε τα δεξιά αριστερά για να φουντώσουν στην ρίζα και να χωριστούν οι μπούκλες.
Μην τα πειράζετε συνεχώς από πάνω με τα δάχτυλά σας γιατί θα φριζάρουν και θα πέσει ο όγκος τους.

Tips

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά και θέλετε να δημιουργήσετε πιο χαλαρούς κυματισμούς, μην τα τσαλακώσετε με τα χέρια σας και λίγο πριν στεγνώσουν χωρίστε τα σε δυο ή περισσότερα μέρη, στρίψτε τις τούφες και στερεώστε με τσιμπιδάκια κάνοντας μικρούς κότσους και αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Βγάλτε τα τσιμπιδάκια αφήστε τα μαλλιά κάτω τινάξτε τα και θα έχετε πιο ανοιχτές και χαλαρές μπούκλες.   

Εάν τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ κοντά και μπορείτε να τα πιάσετε πίσω σε κότσο σινόν χαμηλά στο λαιμό,  κάντε το και  αφήστε τα έτσι αρκετές ώρες  να στεγνώσουν φυσικά  , το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια ίσια μαλλιά επάνω και ανάλαφρες μπούκλες στο τελείωμα…ούτε στο κομμωτήριο τέτοιο αποτέλεσμα!!
ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ ...


Περιμένω ν' ακούσω και τις δικές σας προτάσεις...



Οι περισσότερες πληροφορίες είναι από ψαγμένους φίλους κομμωτές που εμπιστεύομαι ;)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...