Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πως να ξεχωρίζετε τα πρωτότυπα αρώματα από τις απομιμήσεις


Πως να ξεχωρίζετε τα πρωτότυπα αρώματα από τις απομιμήσεις

  
Σε πολλά «υπόγεια» παρασκευαστήρια ανά τον κόσμο παράγονται σε μεγάλες ποσότητες απομιμήσεις επώνυμων αρωμάτων στην ίδια συσκευασία με τα πρωτότυπα. Γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά αρωμάτων ώστε να μην πέσουμε θύματα απάτης. Σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να επισημάνουμε ορισμένες διαφορές των πρωτοτύπων αρωμάτων από τους κλώνους τους που πωλούνται στις ίδιες συσκευασίες.

 

Τις πιο επικίνδυνες απομιμήσεις επώνυμων αρωμάτων ενδέχεται να βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και συναφών ειδών και σε e-shop απ' ολο το κοσμο. 

Μία καλή απομίμηση με τη πρώτη ματιά μοιάζει με το πρωτότυπο άρωμα.

Γι’ αυτό πρέπει κατά την αγορά να επικεντρώσετε την προσοχή σας στα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  • Η λέξη " parfume " στο κουτί ή στο μπουκάλι: Στο γνήσιο άρωμα ποτέ δεν αναγράφεται στο τέλος της λέξης το γράμμα "e".
  • Το σελοφάν της συσκευασίας. Στη συσκευασία των γνησίων αρωμάτων χρησιμοποιείται λεπτό σελοφάν και όχι χονδρό (όπως αυτό των τσιγάρων)
  • Το βαποριζατέρ: Στα γνήσια αρώματα το βαποριζατέρ δεν στριφογυρίζει πάνω στο μπουκάλι.
  • Η βάση του μπουκαλιού: Στα γνήσια αρώματα η βάση του μπουκαλιού φέρει ανάγλυφο τον αύξοντα αριθμό του αρώματος, ενώ στις απομιμήσεις ο αύξων αριθμός αρώματος, εάν υπάρχει, είναι σε αυτοκόλλητο.
  • Η σφραγίδα: Στα γνήσια αρώματα η σφραγίδα στο κουτί βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο.
  • Η γραμματοσειρά: Στα γνήσια αρώματα η γραμματοσειρά του συνόλου των επιγραφών να είναι ξεκάθαρη και όχι θαμπή.
  • Το σήμα της ανακύκλωσης: Στα γνήσια αρώματα το μπουκαλάκι φέρει ένα σήμα ανάγλυφο αποτελούμενο από δύο τόξα που σχηματίζουν ένα δαχτυλίδι.
  • Η ετικέτα: Στα γνήσια αρώματα επί της ετικέτας τους αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης, η επιχείρηση και η ημερομηνία λήξης.
  • Η επιγραφή π.χ."Made in France": Στα γνήσια αρώματα η επιγραφή «Made in France» αναγράφεται σε κάθε συσκευασία στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα. Εάν αντί για «Made in France» αναγράφεται μόνο η λέξη «France» - η χώρα προέλευσης του αρώματος είναι άγνωστη.
Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο της Λιουντμίλα Γκιρσόβιτς "Οδηγός Αρωμάτων" ("Парфюм Навигатор").

 
Τα τελευταία  χρόνια βέβαια η αντιγραφή  έχει  μετατραπεί σε επιστήμη και είναι πλέον ακόμη ποιο δύσκολο να ξεχωρίσουμε ένα γνήσιο  άρωμα από ένα αντίγραφο…

Αυτό όμως που δεν μπορούν  ν’ αποφύγουν είναι να μη βάλουν τόνους χημικά μέσα, για να μειωθεί έτσι η τιμή και να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια του αρώματος εις βάρος πάντα της υγείας των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Ένα μικρό τεστάκι που θα μας δείξει την καθαρότητα ενός αρώματος είναι ,να το ψεκάσουμε σε ένα κομμάτι  λευκό ύφασμα...Όταν στεγνώσει, εάν αφήσει κίτρινο λεκέ, μην το ξαναφορέσετε είναι σίγουρα γεμάτο επικίνδυνα χημικά .

Για να  πάρετε μια γεύση για το τι σας πουλάνε  σαν γνήσιο & σε τιμή <προσφοράς>  τα διάφορα  e-shop και πολυκαταστήματα ανά το κόσμο για να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος στη τσέπη τους, αναφέρω  παρακάτω ένα από τα πολλά καταστήματα της Ανατολής που πουλάει πάσης φύσεως  αντίγραφα για τα πάντα,σε τιμές χονδρικής … Ακόμη κ’ από 50' η  1$ το κομμάτι εάν είναι μεγάλη η παραγγελία !
Αν πάλι θέλετε λίγα κομμάτια! 10$ θα τα δώσετε!!!
Για να έχετε το αγαπημένο σας άρωμα  η προϊόν μακιγιάζ  (dupes) στην αυθεντική του όμως συσκευασία (dupes) έτσι  για να πουλάτε μούρη;)
http://www.alibaba.com/Perfume_pid66010202

http://www.aliexpress.com/category/200002456/perfume.html



Φυσικά αυτά είναι μόνο για διακόσμηση σε καμία περίπτωση δεν τα φοράμε, νομίζω είναι αυτονόητο και κατανοητό ....

Χχχχα
Ξέχασα να σας γράψω  ότι :

Το post δεν είναι διαφημιστικό είναι ενημερωτικό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όσοι επιθυμούν την αναδημοσίευση αναρτήσεων από τo blog να αναγράφουν το όνομα του blog με το σωστό link.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...