Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Η έρευνα Eau de toxine

Tοξικά αποδεικνύονται 36 γνωστά αρώματα (τυχαία δειγματοληψία )

H οργάνωση Greenpeace έδωσε στη δημοσιότητα μια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας 36 γνωστά αρώματα , τα οποία ελέγχθηκαν από ένα ολλανδικό εργαστήριο (ΤΝΟ) για δύο εν' δυνάμει επικίνδυνες ομάδες χημικών ουσιών:


τους φθαλικούς εστέρες (di-(n-butyl)-phthalateDBP CH3[CH2]3- CH3[CH2]3- σ.ζ.: 340oC, d: 1,05 g/mL, διαλύτης, στερεωτικό αρωμάτων )και τα συνθετικά musk (μόσχος, ένα πολύ σημαντικό συστατικό της αρωματοποιίας, που στη φυσική μορφή του λαμβάνεται από αδένες ζώων).
 
http://www.greenpeace.org/greece/el/getinvolved/137368/perfume-an-investigation-of-c/

Τα εν΄ λόγο αρώματα , παράγονται στην Ευρώπη και στήν Αμερική και πωλούνται σε μεγάλες & επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων καλλυντικών , (δε μιλάμε για τις κινέζικες αντιγραφές των επωνύμων αρωμάτων που έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο και δεν πρέπει ούτε γ' αστείο να εμπιστευόμαστε) .


 H τρέχουσα νομοθεσία δεν ορίζει ανώτατα επίπεδα για καμιά από τις ουσίες αυτές, οι οποίες περιέχονται σε καλλυντικά και πολλά άλλα προϊόντα.

Tα αρώματα που φοράμε μάς εκθέτουν σε χημικές ουσίες που μπορούν να διεισδύσουν στο σώμα, δεν διασπώνται εύκολα και πιθανόν να έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Σχεδόν όλα τα αρώματα που δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας με τίτλο «Eau de toxine» (όπως λέμε eau de cologne ή eau de parfum), περιείχαν φθαλικούς εστέρες και συνθετικά musk.

Και καθώς η ύπαρξη των χημικών αυτών ουσιών σπάνια αναφέρεται στις συσκευασίες, οι καταναλωτές δεν μπορούν να επιλέξουν να τις αποφύγουν, επισημαίνει η Greenpeace.

Πολύ υψηλά επίπεδα διαιθυλικού φθαλικού εστέρα (DEP) εντοπίστηκαν στο γυναικείο Eternity του calvin clein και στο ανδρικό Le Male του Jean Paul Gaultier.

H χημική αυτή ουσία, προειδοποιεί η Greenpeace, διεισδύει άμεσα στο δέρμα και εξαπλώνεται στον οργανισμό.

Εξωτερικά στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει από αλλεργίες , χρωματικές αλλοιώσεις μέχρι και επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε μονοαιθυλικό φθαλικό εστέρα (ΜΕΡ), που πιθανολογείται ότι επηρεάζει το DNA του σπέρματος και συμβάλλει στον περιορισμό της λειτουργίας των πνευμόνων στους άνδρες.

Όσον αφορά τα συνθετικά musk, υψηλά επίπεδα εντοπίστηκαν στο Le Baiser Du Dragon του οίκου Cartier και στο White Musk της εταιρείας The Body Shop.

Τα συνθετικά musk συγκεντρώνονται σε ζωντανούς ιστούς.

Επηρεάζουν πιθανώς τα ορμονικό μας συστήμα και επιτείνουν τις επιπτώσεις από την έκθεση σε άλλες τοξικές χημικές ουσίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έκαναν την Greenpeace ν' αρχίσει επαφές με τους παρασκευαστές αρωμάτων για να συζητήσει μαζί τους τη σταδιακή μείωση της χρήσης επικίνδυνων χημικών ουσιών στα αρώματα.

H οικολογική οργάνωση τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της προτεινόμενης κανονιστικής ρύθμισης της E.E. για τα χημικά (REACH), που ζητεί από τη βιομηχανία να εξαλείψει σταδιακά τις προβληματικές χημικές ουσίες και να τις αντικαταστήσει με ασφαλέστερες εναλλακτικές.

Αλλά η πρόταση έχει δεχθεί πυρά από τη χημική βιομηχανία και την αμερικανική κυβέρνηση .

«Το άρωμα πρέπει να προσφέρει απόλαυση όταν το δωρίζεις και όταν το φοράς, όχι να είναι πηγή συσσώρευσης χημικών ουσιών στο σώμα μας».

.............................................


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ FM GROUP

Κοινοποιώντας τα παραπάνω, αποδεικνύετε ότι τα αρώματά της FM GROUP ίσως να είναι από τα λίγα που πραγματικά διασφαλίζουν την ποιότητα τους επώνυμα και εγγυημένα.

Τα αρώματά της
FM GROUP είναι υποαλλεργικά και κλινικά ελεγμένα.

Τα χημικά συντηρητικά έχει αποδειχτεί ότι εκτός των μακροπρόθεσμων βλαβών που δημιουργούν στον οργανισμό , είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό υπεύθυνα για τις αλλεργίες που κατά καιρούς εμφανίζονται στο δέρμα.

Τα αρώματά της
FM GROUP δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά και είναι απαλλαγμένα από το συστατικό nitrosamine (τοξική ουσία απαγορευμένη) σταθεροποιητής, όπου ευθύνεται για βλάβες του δέρματος (πανάδες, λεκέδες, έκζεμα, αλλεργίες, καρκίνο).

Οι σταθεροποιητές απενεργοποιούν το PH του δέρματος και κάνουν τα επώνυμα και πανάκριβα Eau De Toilette με μόνο 2-8 % περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο να διαρκούν περισσότερο και να νομίζουμε ότι μας ταιριάζουν ,πράγμα που δεν ισχύει για τα καθαρά Perfume της
FM GROUP στα οποία έχει ανέβει το ποσοστό του αιθέριου έλαιου σε 20%!!!

Τα αρώματά της
FM GROUP έχουν ημερομηνία παραγωγής και ημερομηνία λήξης. Προϊόντα με ταυτότητα απολύτως φυσικά, οικολογικά, στην συσκευασία των οποίων αναγράφονται αναλυτικά τα συστατικά τους, η ημερομηνία παραγωγής και η ημερομηνία λήξης.

Περισσότερες λεπτομέριες θα βρείτε στην ανάρτηση:
PARFUM by FM GROUP

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email