Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Αρωματικό Savoir-vivre


 Αρωματικό Savoir-vivre


  • To άρωμα που χρησιμοποιείς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εποχή του χρόνου.

Το καλοκαίρι προτιμότερες ευωδιές είναι οι απαλές FOUGERE,  όμως κατά την διάρκεια του χειμώνα καταλληλότερες είναι οι πιο δυνατές συνθέσεις (πχ. έντονες ανατολίτικές ή λουλουδάτες ευωδιές).

• Στην δουλειά να προτιμάς απαλά αρώματα όπως λουλουδάτα – υδάτινα  &  λουλουδάτα – φρουτώδη, το βράδυ ταιριάζουν οι έντονες ευωδιές ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ- ΞΥΛΩΔΗ και τέλος για το σπορ ντύσιμο οι πιο κατάλληλες είναι οι ζωηρές νότες εσπεριδοειδών.
• Η ποσότητα του αρώματος που βάζεις έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι.
Θυμήσου, ότι το αγαπημένο σου άρωμα δεν χρειάζεται να είναι αρεστό σε όλους τους άλλους – προσπάθησε, λοιπόν να μην υπερβάλεις στην ποσότητα που ψεκάζεις (ειδικά, όταν πηγαίνεις στην δουλειά).
• Πηγαίνοντας στην ονειρεμένη ερωτική συνάντηση χρησιμοποίησε άρωμα με pheromones – θα σε βοηθήσουν να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και sexy.

• Όλο και πιο συχνά οι γυναίκες  χρησιμοποιούν αντρικά αρώματα, το οποίο είναι επιτρεπτό. Σε  προτάσεις πολλών εταιριών μπορείς να βρεις αρώματα unisex, που προορίζονται για γυναίκες και για άντρες

• Δεν πρέπει να αναμειγνύεις διάφορα αρώματα – από την ένωση διαφορετικών συνθέσεων δεν πρόκειται να δημιουργήσεις κάτι ευχάριστο.
Προσπάθησε να επιλέγεις έτσι τα καλλυντικά σου ώστε οι αρωματικές νότες να ταιριάζουν μεταξύ τους όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για να δημιουργήσεις την τέλεια αρμονία, το καλύτερο είναι να διαλέξεις ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων με την ίδια αρωματική νότα (πχ. αρώματα, λοσιόν σώματος , ζέλ για αφροντούς, κρέμα χεριών… και για τους άντρες – πχ. Eau de Parfum, roll-on και after shave).
• Τα προτεινόμενα σημεία για να βάζεις το άρωμα είναι αυτά που χτυπά ο σφυγμός – π.χ. το εσωτερικό των καρπών, λαιμός ή σβέρκο, πίσω από τους αγκώνες και τα γόνατα. Επίσης μπορείς να ψεκάσεις με το άρωμα σου τα ρούχα σου.

• Ένας καλός τρόπος για να είσαι απαλά αρωματισμένος\η, είναι να ψεκάσεις το άρωμα σου στον αέρα δημιουργώντας ένα σύννεφο ευωδιάς και να κάνεις «μια βουτιά» σε αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι περισσότερο αποτελεσματική σε περίπτωση που χρησιμοποιείς έντονα αρώματα.

• Εάν θέλεις τα μαλλιά σου να μοσχοβολούν, μην τα ψεκάζεις με κανονικό άρωμα αλλά επίλεξε άρωμα που προορίζεται για τα μαλλιά. Το απλό άρωμα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση των μαλλιών ή να τα κολλήσει, ενώ το άρωμα μαλλιών κάνει τα μαλλιά σου όχι μόνο να μοσχοβολούν αλλά και να φαίνονται λαμπερά και όμορφα.
• Ποτέ μην τρίψεις τα σημεία στα οποία βάζεις άρωμα.
Τρίβοντας το δέρμα , αλλοιώνεις την αρωματική σύνθεση και  μπορεί να ερεθίσεις το δέρμα, χωρίς να καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν αυτό που θέλεις είναι να απλώσεις το άρωμα σε μεγαλύτερη επιφάνεια στο σώμα σου και το δέρμα σου να είναι απαλό και να μοσχοβολά, χρησιμοποίησε αρωματική λοσιόν και αν θέλεις πρόσθεσε άρωμα στα σημεία που συνηθίζεις.
• Όταν χρησιμοποιείς το ίδιο άρωμα για μεγάλη χρονική διάρκεια, σταματάς να το απολαμβάνεις διότι η δική σου αίσθηση όσφρησης πρόλαβε να το συνηθίσει.
Αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να αλλάξεις το άρωμα σου.
Eίναι γνωστό ότι μετά από δυο ώρες το πολύ, δεν μυρίζουμε πλέον τόσο έντονα το άρωμα μας , το οποίο αναδύει τις νότες της βάσης του πλέον, αλλά συνεχίζουν να το απολαμβάνουν όλοι όσοι βρίσκονται γύρω μας, σαν ανεπαίσθητη ευχάριστη αύρα.
Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε με το άρωμα γιατί αν βάλετε παραπάνω και βγείτε έξω ενοχλείτε τους γύρω σας, το άρωμα ειδικά στις 
(υψηλές) αρχικές του νότες είναι πολύ βαρύ, μπορεί ακόμη και να ζαλιστείτε, δε θα μπορείτε να απαλλαγείτε από την τόσο βαριά αίσθηση κ στην τελική χαλάτε πολύ προϊόν χωρίς λόγο...
Το άρωμά μας είναι η υπογραφή μας, μας χαρακτηρίζει, ταιριάζει στην αύρα που εκπέμπουμε και δεν πρέπει να 'ναι τυχαία επιλογή.
 Κάνουμε πάντα τις δοκιμές μας (μέχρι 5 αρώματα μέσα στη μέρα) αλλιώς μπερδεύουμε την όσφρηση μας, για να βρούμε αυτό που πραγματικά μα πηγαίνει περισσότερο.
Ακριβό ή φθηνό είναι η μυρωδιά που μας συνοδεύει όλη μέρα και μπορεί να κάνει τους άλλους να μας θυμούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο οπότε μην το αφήνετε στην τύχη...
• Εάν θέλεις να προσφέρεις σε κάποιον άρωμα, βεβαιώσου ποιό θα του προκαλέσει χαρά (ρώτα διακριτικά τους φίλους του ή έλεγξε τι άρωμα βρίσκεται στο μπάνιο του). Μην ακολουθείς μόνο τις δικές σου προτιμήσεις – αφού στην ουσία θέλεις να τον ευχαριστήσεις.
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Η διαφορά μεταξύ Eau de toilette, Eau de parfum και parfum

 ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Άρωμα και Αποπλάνηση

Eπιλογή αρώματος!

Aρωματικό σπρέι μαλλιών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Η έρευνα Eau de toxine

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email